Sluiten

Coach

Caroline van Daal

Caroline van Daal is coach voor moeders en helpt vrouwen in het hervinden van hun balans. Ze is getrouwd en moeder van drie kinderen, heeft een praktijk aan huis en is tevens verbonden aan onze praktijk. 

 


ROZE WOLK?
De kraamhulp is weg, je partner is weer aan het werk, en als kersverse moeder heb jij de zorg voor je prachtige kindje. Bijzonder? Zeker! Maar roze wolk? Lang niet altijd…
Voor veel vrouwen is het een periode die heel anders is dan ze zich hadden voorgesteld: je moet je kind nog leren kennen, je bent aan het herstellen van zwangerschap en bevalling, en daarnaast ben je 24/7 beschikbaar en moet je wennen aan een nieuw evenwicht met je partner en/of op je werk.
Vaak is dat even zoeken en vind je vanzelf een ritme. Maar soms is dat niet het geval en zie je door de bomen het bos niet meer. Dan is het fijn om een steuntje in de rug te krijgen en te weten dat je zeker de enige niet bent. Ook niet als het al wat langer geleden is dat je bevallen bent en het nog steeds niet lekker loopt…

 

Moeder coaching sessie
de balans herstellen

Een kind krijgen en het moederschap is prachtig en tegelijkertijd een grote uitdaging: het vraagt alles van je. Soms heb je daarbij een steuntje in de rug nodig omdat het zelf even niet lukt. Dat betekent niet dat er iets mis met je is, er zijn heel veel vrouwen die zich zo voelen. Het kan zijn dat de bevalling heel zwaar was, of de kraamtijd niet fijn. Misschien is er veel gebeurd in je leven in korte tijd, terwijl je ook nog moeder bent geworden en heb je simpelweg heel veel op je bord. En soms had je andere verwachtingen van het moederschap.
Als je uit balans bent geraakt door zwangerschap, bevalling of moederschap bied ik laagdrempelige hulp (vaak niet meer dan 5 gesprekken). We kijken naar hoe het echt met je is, waarom dat zo is, en hoe je de kracht weer kunt ervaren om je leven op een nieuwe manier in te richten.
Vaak reageer of doe je dingen op een bepaalde manier zonder erbij na te denken, wat prima werkte voor de bevalling, maar nu niet meer. Of is het zo dat je jezelf helemaal niet meer herkent in deze nieuwe fase en je het liefst weer ‘de oude’ wilt worden. Daarbij krijg je waarschijnlijk veel adviezen van de mensen om je heen, maar daardoor kan het lastiger zijn om te bepalen waar jij behoefte aan hebt en het op je eigen manier te doen.
In de gesprekken gaan we in op jouw specifieke omstandigheden en je verhaal, en krijg je inzicht in je situatie. Meestal krijg je opdrachten die erop gericht zijn om het anders te gaan doen in je dagelijks leven en andere keuzes te kunnen maken. Zo kun je de inzichten die je opdoet tijdens de gesprekken echt praktisch maken, zodat je de balans weer gaat voelen in je leven.

Je bevalling verwerken
opnieuw rust creëren

Voor veel mensen is de geboorte van hun kind een van de mooiste ervaringen van hun leven. Helaas kan een bevalling ook een negatieve ervaring zijn. Ook al heb je er een mooi kindje ‘voor terug gekregen’. Daarom vinden vrouwen – en mannen – het vaak lastig om te zeggen dat ze een vervelend gevoel hebben over gehouden aan de bevalling.
Het kan zijn dat de bevalling tegenviel, veel zwaarder was dan je dacht, of zelfs voelde als een nachtmerrie. Vaak wordt daar niet over gepraat, zeker als het al wat langer geleden is, terwijl het wel effect heeft in je leven.
Veel vrouwen ervaren stress na het doormaken van een traumatische bevalling, en dat kan doorwerken in symptomen als bijvoorbeeld slecht slapen, schrikachtig zijn, minder bindingsgevoel met je kindje, huilbuien, irritaties, etc.
Blijf je het gevoel hebben dat de bevallingservaring nog niet ‘af’ is en wil je je graag beter voelen? Of wil je je zonder angst op de komst van een volgend kindje voorbereiden? Dan is een EHBB gesprek over je bevalling een goed idee.
Dit is een speciale gesprekstechniek waarbij je de bevalling op een positieve manier gaat ervaren. Hierdoor ga je met een prettig, rustig en fijn gevoel terug kijken op je bevalling en zal ook de stress als gevolg van de nare ervaring afnemen. Ook als voorbereiding op een eventueel volgende bevalling is zo’n gesprek prettig: je gaat er met vertrouwen naar uitkijken.
Meestal is 1 gesprek voldoende, in uitzonderlijke gevallen is er een tweede gesprek nodig.

Coaching sessie met je partner
herstel jullie verbinding

Na de geboorte van een kind verandert er veel in je relatie. Waar jullie voorheen alle tijd voor elkaar hadden op de momenten waarop jullie daarvoor kozen, ligt de focus nu vooral op de zorg voor je kind en alles wat daarbij komt kijken. Zeker in het begin. Meestal zijn de gesprekken heel functioneel, over wie wat gaat doen, en wanneer. En als je een keertje wat tijd hebt wil je even iets voor jezelf doen of ben je zo moe dat je het liefst meteen je bed in rolt.
Het kost tijd om samen weer een evenwicht te vinden na de komst van een kind en het is normaal dat het soms lastig is om je aan te passen aan de nieuwe situatie. Vaak is het even zoeken maar meestal vind je vanzelf een ritme en is er weer tijd voor elkaar.
Soms lukt dat echter niet en kunnen de spanningen en irritaties hoog oplopen. Je gaat je ergeren aan elkaar en je vraagt je af hoe het nu verder moet. Vaak is de liefde er nog wel maar weet je niet hoe je elkaar moet bereiken.
Dan kan het helpen om een coaching sessie met je partner te doen. In zo’n sessie vertellen beide partners hun verhaal en kijken we samen naar de oorzaak van de situatie. Je krijgt inzicht in de manier waarop jullie met elkaar communiceren, jullie gedragspatronen en de behoeftes die erachter liggen. Je leert elkaar beter begrijpen waardoor er meer verbinding ontstaat, en je krijgt concrete handvaten en kennis om dit in je dagelijks leven toe te passen. Er worden soms opdrachten of oefeningen meegegeven om de inzichten in de praktijk te brengen. Je gaat jezelf en elkáár weer voeden in de relatie in plaats van dat jullie alleen ouders zijn van jullie kind(eren).

Interesse?
Caroline heeft iedere maandagavond een open spreekuur op onze praktijk. Je kunt bellen met onze assistente om een afspraak in te plannen. 
Je kunt Caroline ook bellen: 06-58971554 of mailen: cvdaal@xs4all.nl. Kijk op haar website voor meer informatie.