Sluiten

Voorlichting borstvoeding

Let op: in verband met het coronavirus hanteren ook de lactatiekundigen een andere werkwijze. De lactatiekundigen die verbonden zijn aan onze praktijk zijn iedere dag telefonisch bereikbaar voor overleg. Linda en Marlinda bieden gratis online voorlichting, hiervoor kun je hen mailen. Het inloopspreekuur borstvoeding op de maandagavond wordt telefonisch gedaan, je kunt lactatiekundige Femmie tussen 19:00 en 20:00 uur bellen. Hieronder vind je alle contactinformatie.
______________________________________________________________________________________________________

Het is mogelijk om tijdens de zwangerschap een borstvoedingscursus te volgen. Het voordeel van het volgen van een cursus is dat je veel meer informatie hebt gekregen over het geven van borstvoeding en de zaken waar je tegenaan kunt lopen, waardoor je al handvatten hebt om deze problemen mogelijk te voorkomen of op te lossen. Er zijn een aantal lactatiekundigen in de regio die deze avonden organiseren. 

Voorlichtingsavond bij Nona
Deze avond wordt afwisselend verzorgd door lactatiekundigen Linda Offereins (Lactacare) en Femmie de Jong (Lactatiekundige Femmie). De volgende onderwerpen komen aan bod: het belang van borstvoeding voor moeder en kind; de wijze waarop het lichaam moedermelk aanmaakt; goed aanleggen; het voorkomen van problemen zoals tepelkloven; borstvoeding en werken. De voorlichtingsavond vindt plaats in de wachtkamer van Nona. Partners zijn van harte uitgenodigd om mee te komen. De kosten bedragen €25,00, dit wordt veelal vergoed door je zorgverzekeraar. Aanmelden kan bij de assistente van Nona.

Data 2020:
22 januari Linda
26 februari Femmie
18 maart Linda
22 april Femmie
20 mei Linda
24 juni Femmie
22 juli Linda
19 augustus Femmie
16 september Linda
28 oktober Femmie
18 november Linda
16 december Femmie
Tijd: 19:30-21:00 uur. 


Voorlichtingsavond MaMa
Deze avond wordt verzorgd door Marlinda Roes (lactatiekundigenpraktijk MaMa). Enkele onderwerpen die deze avond behandeld zullen worden zijn: hoe werkt borstvoeding; aanleggen van de baby; hoe werkt borstvoeding; oplossen van problemen; kolven van de moedermelk. De kosten zijn €25,00 per persoon, kom je als stel dan betaal je €35,00. Marlinda geeft voorlichtingsavonden in Zevenaar, 's-Heerenberg en Ulft, kijk hiervoor op haar website. Aanmelden kan via 06-23499935 of info@lactatiekundigenpraktijkmama.nl

Inloopspreekuur borstvoeding
Iedere maandagavond is er van 19:00 tot 20:00 uur een gratis borstvoedingsspreekuur bij Nona, lactatiekundige Femmie de Jong is dan aanwezig. Je kunt terecht als je zwanger bent, bijvoorbeeld als je twijfelt of je borstvoeding wil geven of indien bij een vorige keer het borstvoeding geven niet goed is verlopen. Je kunt ook terecht met je baby, om te bespreken hoe de borstvoeding verloopt, adviezen te krijgen of de baby te wegen.


Lactatiekundigen
Je kunt altijd bij onze lactatiekundigen terecht voor een telefonisch consult, consult aan huis of het huren van een kolfapparaat; zowel in de zwangerschap als in de kraamtijd. 

Lactacare
Linda Offereins
06-10140173
info@lactacare.nl 
www.lactacare.nl

Lactatiekundige Femmie
Femmie de Jong
06-11325066
mail@lactatiekundigefemmie.nl 
www.lactatiekundigefemmie.nl

Lactatiekundigenpraktijk MaMa
Marlinda Roes 
06-23499935
info@lactatiekundigenpraktijkmama.nl 
www.lactatiekundigenpraktijkmama.nl