Sluiten

Coronavirus

Update 16 september

Hieronder vinden jullie informatie en onze aangepaste werkwijze in verband met het coronavirus.

mondkapje

Het is niet meer nodig om een mondkapje te dragen tijdens een bezoek aan onze praktijk. Wanneer we langer dan 15 minuten op 1,5 meter van je zijn dan zullen we nog wel een mondkapje dragen, bijvoorbeeld tijdens de bevalling. Je mag natuurlijk zelf een mondkapje dragen indien gewenst of ons vragen een mondkapje te dragen. 
Kom met klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak niet naar de praktijk. Neem telefonisch contact op, zodat we de afspraak kunnen verzetten. Laat het ons van tevoren telefonisch weten indien er in huis zieke of verkouden mensen zijn wanneer wij op huisbezoek komen.

Vaccinatie

Kijk op deze websites voor betrouwbare informatie over vaccineren in de zwangerschap:


Het Lareb doet onderzoek naar de veiligheid van vaccinaties en geneesmiddelen tijdens de zwangerschap. Laat jij je vaccineren tegen corona? Dan kun je meedoen aan het onderzoek van Moeders van Morgen. 

 

Zwangerschap

  • Er zijn maximaal twee huisgenoten welkom op het spreekuur, zowel bij echo’s als gewone controles. Dit betekent dat naast je partner ook je kind mee mag naar de controle. Of bijvoorbeeld twee kinderen zonder partner. Vanzelfsprekend dienen alle bezoekers aan onze praktijk klachtenvrij te zijn.
  • Intakes en nacontroles kunnen telefonisch of live plaatsvinden, afhankelijk van jouw voorkeur.
  • Bij het hartjesspreekuur is het toegestaan om één huisgenoot mee te nemen, dus je partner of één kind. Indien het te vol wordt in onze wachtkamer vragen we je om even buiten te wachten.
  • Centering Pregnancy groepen zijn weer live!
  • De presentatie van onze voorlichtingsavond over de bevalling is digitaal te bekijken op de website van ons Verloskundig Samenwerkingsverband.
  • Het is mogelijk om digitale informatie te ontvangen over borstvoeding. Deze voorlichting bestaat uit 3 uur online informatie, gekoppeld aan een telefoongesprek met de lactatiekundige voor het nabespreken en stellen van vragen. De kosten hiervan zijn €25. Neem hiervoor contact op met Linda: info@lactacare.nl.  

 

Bevalling

  • Je mag zelf kiezen of je thuis of in het ziekenhuis wil bevallen.
  • Er mag indien gewenst naast je partner één extra persoon bij de bevalling aanwezig zijn, bijvoorbeeld je moeder, doula of een geboortefotograaf. Dit geldt zowel thuis als in het ziekenhuis.
  • Het is zowel thuis als in het ziekenhuis mogelijk om in bad te bevallen.

 

Kraamtijd

We zullen twee of drie keer langskomen voor een kraamvisite, de rest van de controles doen we telefonisch. In afstemming met het gezin en de kraamverzorgster kijken we wat in jullie situatie wenselijk is.  

 

Anticonceptie 

Neem telefonisch contact met ons op wanneer je anticonceptie nodig hebt. Indien het plaatsen van een spiraal wenselijk is, plannen we een afspraak op onze praktijk. We vragen je om alleen te komen.

 

Slingeland Ziekenhuis

In het ziekenhuis gelden andere maatregelen, kijk op hun website voor de laatste informatie.

Bedankt voor al jullie begrip en medewerking van de afgelopen tijd, want deze bijzondere periode hadden jullie je vast anders voorgesteld. We hopen dat we zo snel mogelijk alle maatregelen kunnen versoepelen. 
Houd verder de landelijke informatie vanuit de regering en het RIVM in de gaten, dit doen wij ook. Op onze website en social media vind je voortdurend de laatste updates.

Blijf gezond!