Sluiten

Kruk- en badbevalling

Bevallen kan op veel verschillende manieren en in verschillende houdingen. Indien je wensen hebt met betrekking tot de bevalling, dan horen wij dit graag op het spreekuur.

Baarkruk
Zittend op de baarkruk is een natuurlijke houding om te persen. Je partner kan op een stoel achter je gaan zitten en kan je op deze wijze ondersteunen. Door rechtop te zitten hebben vrouwen vaak het gevoel actief betrokken te zijn bij het persen. Natuurlijk helpt ook de zwaartekracht mee in deze houding. Je kan zelf aangeven dat je op de kruk wilt bevallen, maar het gebeurt ook regelmatig dat wij tijdens het persen besluiten van houding te veranderen en de kruk voorstellen. Dit om de bevalling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Wij hebben allemaal een baarkruk in de auto, er is er ook een in het ziekenhuis.

Badbevalling
Warm water heeft een ontspannende werking tijdens de ontsluiting. Vaak kun je de weeën beter opvangen onder de douche of in bad, het lijkt of de pijn minder intens is. Daarbij komt dat het bevallingsbad een groot bad is waarin je je gemakkelijk kunt bewegen en dus steeds van houding kan wisselen. Ook het persen kan in bad plaatsvinden. De geboorte van je kindje gaat in het water geleidelijker doordat je kindje vanuit het warme vruchtwater in het warme badwater komt. Je ziet dan ook dat kinderen die onder water geboren worden zeer ontspannen en alert zijn.
Voor de partner is een waterbevalling vaak ook positief omdat die zich nuttig kan maken. Het bad moet opgezet en gevuld worden en je partner kan mee in bad om jou te ondersteunen als je dat wilt. Bovendien heeft de partner ook direct contact met de baby. Iedereen die thuis mag bevallen, mag ook in bad bevallen. Wij kunnen alleen niet voorspellen of je ook daadwerkelijk in het bad kunt bevallen. Het is dan ook de bedoeling dat het bad op dezelfde verdieping staat als je bed.

Bad te huur bij Nona
Wanneer je meer wilt weten over het bevalbad, maak dit dan bij ons kenbaar. Cliënten van Nona kunnen een bevalbad bij ons kopen, de bijbehorende pomp, aan- en afvoerslangen en thermometer huur je erbij.
Het bad is rond, de diameter is 152 cm en de hoogte is 56 cm. Hij is gemaakt van sterk vinyl. De wand en de bodem zijn opblaasbaar en er is een leegloopventiel.
De kosten voor het bad inclusief de huur van de pomp, slangen en thermometer zijn 75 euro. Verder vragen wij een borg voor de gehuurde materialen van 50 euro. Dit moet contact en gepast betaald worden. Je betaalt dus 125 euro en na inleveren van de gehuurde materialen krijg je 50 euro terug. Het bad mag je houden en is natuurlijk ook leuk voor in de tuin!