Sluiten

Team Roze

Team roze bestaat uit: Kirsten Schatorjé-Kok, Roelande Kuiperij en Manon van Kempen.

Roelande Kuiperij

Ik ben Roelande Kuiperij en inmiddels alweer een hele tijd verloskundige, of 'vroedvrouw' zoals we zeiden op de Kweekschool voor Vroedvrouwen in Amsterdam, waar ik in 2001 ben afgestudeerd. Na mijn diplomering ben ik bij Vita Nova gaan werken, de voorloper van wat nu team roze is.

Ik ben geboren en getogen Doetinchemse. Hierdoor kom ik in de praktijk vaak mensen tegen die ik nog van vroeger of via via ken. Dit vind ik erg leuk! Ik ben getrouwd met Janwillem en samen hebben we twee (alweer grote) kinderen: dochter Shalomé (1996) en zoon Jonathan (2001). Zij zijn allebei thuis geboren. Toen ik mijn eerste kreeg was ik nog geen verloskundige, zo weet ik dus ook hoe het is om als 'leek' te bevallen. Jonathan is vlak na mijn afstuderen geboren.

Het hebben van een 'eigen' praktijk is (meestal) erg leuk. Gemiddeld heb ik per week één dag spreekuur en twee keer 24 uur dienst. Per drie weken komen daar een avondspreekuur en een dienst bij. De diensten vind ik het leukst: het onvoorspelbare, je weet nooit of en wanneer de telefoon gaat. Toch ben je voor een deel baas over je tijd: ik bepaal zelf hoe laat ik begin met de kraamvisites, hoe de route van die dag eruitziet en of ik tijd heb om koffie te blijven drinken bij de kraamvrouwen of dat ik meer haast moet maken. Ik hou erg van de gezelligheid die ons vak met zich meebrengt.

We werken veel zelfstandig maar werken daarnaast ook veel samen. Met elkaar natuurlijk, maar ook met onze assistentes, andere verloskundigen uit de regio, kraamverzorgenden, gynaecologen, kinderartsen en nog veel meer.
We zijn met z'n zessen eigenaar van de praktijk, dat betekent dat we samen een onderneming runnen. Daar komt van alles bij kijken: behalve de spreekuren en de diensten maak ik bijvoorbeeld ook het rooster en verzorg ik de declaraties voor ons team. Daarnaast ben ik lid van de regionale Kring van verloskundigen, echocentrum EVA en Verloskundig SamenwerkingsVerband de Slinge. En er gaat altijd veel tijd zitten in vergaderingen...

Als ik nog tijd over heb lees ik graag en bij tijd en wijle loop ik hard, totdat ik het weer te saai en te vermoeiend vind en de brui eraan geef. Ik vind het leuk om dingen te maken, van het bakken van een taart tot het breien van een ingewikkelde sjaal.
Wat ik belangrijk vind in m'n vak is dat vrouwen (en hun partners) met een goed gevoel terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd én op de zorg die ze hebben gekregen. Dit betekent niet altijd dat het precies zo is gelopen zoals je had gewild of gehoopt, maar dat je trots bent op jezelf en dat iedereen zijn/haar best heeft gedaan om het een goede ervaring te laten worden. Ongeacht de manier waarop het is gegaan! Een bevalling is geen doel op zich, het doel is een gezonde moeder en een gezonde baby. Ik hoop daar ook bij jullie een bijdrage aan te kunnen leveren!

Kirsten Schatorjé-Kok

Ik ben Kirsten Schatorjé-Kok, geboren in 1983 en sinds 2006 verloskundige! Als kind had ik al de droom om dit te worden en ik was dan ook heel erg blij en trots dat ik me in 2006 zo mocht noemen.

De praktijk is als een familie voor me, alle zwangere en partners verdienen evenveel aandacht en moeten terugkijken op een mooie en bijzondere periode. Daar ga ik voor en ik weet mijn collega’s ook. Iedere zwangerschap, bevalling en kraambed is uniek en het blijft, ook na zoveel jaren, altijd een wonder om een nieuw mensje geboren te zien worden.

Naast het werk met de zwangere zet ik me in voor de samenwerking met buurtpraktijken, het ziekenhuis en ben ik bestuurslid van ons echocentrum EVA.

In januari 2010 mocht ik zelf moeder worden van onze dochter Fenne, dit heeft een extra dimensie gegeven aan mijn vak! Van Fenne ben ik in het ziekenhuis bevallen en in april 2012 werd Hidde thuis geboren. Als kers op de taart kwam onze Jelle ook thuis op deze wereld in 2014 en we zijn erg gelukkig met dit stel!

Het combineren van dit onregelmatige vak en de thuissituatie is soms even passen en meten, dit vak geeft mij zoveel voldoening, daar doe ik alles voor! Verder loop ik graag hard en vind het heerlijk om een avond met mij man te genieten van lekker eten en een wijntje als de tijd/werk en ons gezin dat toelaat.

Ik hoop jullie snel te leren kennen in de praktijk!

Manon van Kempen

Beste zwangere en partner,

Mijn naam is Manon, ik ben op 20 november 1990 thuis geboren in Oosterhout (Gelderland). Na de middelbare school werd ik aangenomen op de Academie Verloskunde in Maastricht, een mooie tijd volgde! Ik liep veel stages in de Achterhoek, waar ik logeerde bij familie.

Na mijn afstuderen in 2013 ben ik gaan werken als waarnemend verloskundige bij verschillende praktijken, maar verreweg het meeste bij Nona. Om die reden ben ik ook in de omgeving komen wonen. Het mooie gebied, lieve collega’s en korte lijntjes met het Slingeland ziekenhuis zorgen voor een prettige werksfeer.

In januari 2017 ben ik toegetreden tot de maatschap en een vast gezicht geworden in het roze team, ik werk in de praktijk ook als echoscopiste. Daarnaast zorg ik er samen met mijn collega's voor dat onze onderneming draaiende gehouden wordt.

Ik geniet elke dag (en nacht) van het vak en vind het steeds weer bijzonder om medische en sociale steun te bieden rondom de geboorte van jullie kindje. Het doel is tevreden ouders die met een goed gevoel kunnen terugkijken op hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Ik hoop mijn steentje hieraan te mogen bijdragen.

Waar ik verder gelukkig van word: volleyballen, bakken, spelletjes spelen en Italiaans eten! 

Tot ziens in de praktijk,
Manon