Sluiten

Veranderingen per 1 januari

Beste zwangere en partner,

Eind december is een mooi moment om te reflecteren op het afgelopen jaar én om vooruit te kijken naar het komende! 

2022 was een prachtig verloskundig jaar. Er zijn veel kindjes geboren: thuis, poliklinisch of met een medische reden in het ziekenhuis. Daarnaast zijn we recent de vijftigste Centering Pregnancy groep gestart, het is heel waardevol om te merken dat dit een positieve bijdrage levert aan de gezondheid en kennis van de zwangere. Ook wisten velen van jullie het hartjesspreekuur te vinden en konden we vrouwen begeleiden in hun wens bij anticonceptie.

Naast alle zorg die we jullie bieden, willen we ons graag inzetten voor de verloskunde in het algemeen. We zien dat de keuzevrijheid voor de zwangere meer onder druk komt te staan. Wij voelen ons verantwoordelijk om hier actief een rol in te spelen, bijvoorbeeld door ons in te zetten voor onze beroepsgroep, de samenwerking met het ziekenhuis en andere verloskundigen uit de regio en om afspraken te maken met de zorgverzekeraars. Het vak verloskunde vraagt dus ieder jaar een beetje meer van ons.

Maar het belangrijkste vinden we dat onze zwangere kwalitatief goede zorg ontvangt. Dit betekent genoeg tijd voor begeleiding tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd door een verloskundige die daar uitgerust en vol passie voor gaat én die jou goed kent. We weten namelijk uit onderzoek dat dit erg belangrijk is.

Wij hebben nagedacht hoe dit zo goed mogelijk vorm te geven en zullen drie veranderingen gaan doorvoeren per 1 januari.

We plannen meer tijd voor bepaalde afspraken in onze reguliere spreekuren. Daarnaast zullen beide teams vijf dagen per week spreekuur gaan houden, het avondspreekuur blijft ook. En we zijn heel blij om twee nieuwe collega’s aan jullie te mogen voorstellen! Beide teams zullen gaan werken met vier vaste verloskundigen. Een vaste waarneemster zal ons vervangen bij ziekte of vakantie.

Team roze
Roelande Kuiperij
Kirsten Schatorjé-Kok
Manon van Kempen
Anne Bos-Abels

Team blauw
Caroline Jongen
Yvonne Combee
Jasmijn Wenneker
Lotte van de Pas

Waarneemster
Eline van Haeren

Namens het hele Nona-team wensen wij jullie een prachtig 2023 toe, met misschien wel de mooiste momenten van jullie leven!