Sluiten

VSV De Slinge

Ons Verloskundig SamenwerkingsVerband betreft een samenwerking tussen de eerstelijns verloskundigen van praktijken Nona, Jouw Eigen Vroedvrouw, Ulft, Montferland/Wehl en Zevenaar en Rijnwaarden, de gynaecologen, klinisch verloskundigen en kinderartsen van het Slingeland Ziekenhuis en de lactatiekundigen, kraamzorgorganisaties en jeugdgezondheidszorg uit de regio. 
Het algemene doel is het borgen en verbeteren van de verloskundige ketenzorg in de regio Achterhoek. Wij zetten ons samen in voor de juiste begeleiding en advies vanaf de zwangerschapswens tot zes weken na de bevalling. Door nauwe onderlinge contacten is ieders expertise snel ingezet wanneer dit nodig is.

De ZwApp+
VSV de Slinge heeft een app ontwikkeld speciaal voor zwangere vrouwen: de ZwApp+
De ZwApp+ is een nieuwe en effectieve manier om zwangeren van goede en betrouwbare informatie te voorzien. In de app is informatie te vinden over zowel de zwangerschap, de bevalling als de kraamtijd en pasgeboren baby. Deze informatie is zorgvuldig samengesteld door de professionals. 
Gedurende de hele zwangerschap en in de kraamtijd krijgt een zwangere die de app downloadt en haar profiel invult, iedere week berichten; gedoseerde informatie die betrekking heeft op de persoonlijke situatie van de zwangere in die week. Via de bibliotheek kan alle informatie op ieder moment worden geraadpleegd. Daarnaast kan de zwangere een persoonlijk dagboekje bijhouden, gewicht en bloeddrukmetingen invoeren en een koppeling met de agenda maken om afspraken bij te houden. Bovendien zijn er leuke functionaliteiten zoals het opnemen van de harttonen van de baby tijdens de controle bij de verloskundige. 
De ZwApp+ is te downloaden in de App store (iOS) en via de Google Play Store (Android).