Sluiten

Zorgverzekering

Bij een zwangerschap is het raadzaam om goed naar de dekking van de zorgverzekering te kijken. Veel wordt gedekt door de basisverzekering, maar soms maak je toch extra kosten.
Bepaalde zorg rondom zwanger zijn en bevallen is niet (volledig) in het basispakket opgenomen, of geldt een eigen risico. Een aanvullende verzekering kan dan een handige optie zijn.
Denk bijvoorbeeld aan:
- Zwangerschapscursussen
- Kraampakket
- De eigen bijdrage bij kraamzorg
- (Bekken)fysiotherapie, let op: in onze regio hebben niet alle fysio praktijken een contract met alle zorgverzekeraars!
- Babymassage
- Hulp bij borstvoedingsproblemen
- Bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak

Niet elke zorgverzekeraar dekt dezelfde kosten of dezelfde hoogte van de kosten. Check dit dus goed voordat je een aanvullende zorgverzekering afsluit!
Meer info vind je via de Zorgwijzer

Voor 2024 hebben wij met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten.
Als praktijk hebben wij ons verenigd met andere verloskundigenpraktijken onder de Verloskundige Zorggroep Oost Gelderland. Als zorggroep zijn wij bij een groot deel van de zorgverzekeraars gecontracteerd (aangegeven in het geel).
Als je wil weten of onze praktijk een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, dan kun je ons mogelijk niet vinden onder ‘Verloskundigenpraktijk Nona’, maar onder de naam van de ‘Verloskundige Zorggroep Oost Gelderland’.

Succes met het uitzoeken!