Sluiten

Reguliere controles

Wij hanteren het volgende schema voor de vervolgcontroles:

Na de eerste controle kom je om de 5 weken
Vanaf de 19e week kom je om de 4 weken
Vanaf de 26e week kom je om de 3 weken
Vanaf 30e week kom je om de 2 weken
Vanaf de 36e week kom je iedere week

Afhankelijk van het verloop van je zwangerschap zal de verloskundige je vragen vaker op controle te komen. Naast dit schema worden er ook nog echo’s gemaakt. Mocht je ergens ongerust over zijn en voorlopig nog niet op controle komen, dan mag je ons natuurlijk altijd bellen. Het is altijd mogelijk om de afspraak te vervroegen.

Elke vervolgcontrole wordt de bloeddruk gemeten en je buik gecontroleerd. Zo kunnen wij bepalen of je kind voldoende groeit en hoe de baby ligt. De laatste maand van de zwangerschap controleren wij ook of het hoofdje van je baby is ingedaald. Bij elk bezoek wordt er geluisterd naar de harttonen van je baby. Wij zijn ook benieuwd hoe het met je gaat en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Tussen de 35 en 37 weken zwangerschap vertellen wij wat meer over de bevalling en wanneer je ons het beste kunt bellen. Hier wordt extra tijd voor gereserveerd. Het is verstandig om iemand (het liefst je partner) mee te nemen. Misschien heb je zelf ook nog vragen of wensen ten aanzien van je bevalling. Indien je dat prettig vindt kun je deze wensen in een geboorteplan beschrijven.