Sluiten

Reguliere controles

Bij de reguliere controles zie je een verloskundige van jouw team één op één gedurende 15 minuten.

Wij hanteren het volgende schema voor de controles:
Vroege echo rond 8 weken
Intakegesprek rond 9-10 weken
Termijnecho rond 10-12 weken
13-wekenecho bij EVA rond 13 weken
Controle rond 16 weken
20-wekenecho bij EVA rond 19 weken
Controle rond 23 weken
Controle rond 27 weken
Controle rond 30 weken
Controle rond 33 weken
Liggingsecho rond 35-36 weken
Controle rond 35-36 weken
Controle rond 37-38 weken
Controle rond 39 weken
Controle rond 40 weken
Controle rond 41 weken
Groeiecho’s op indicatie bij EVA rond 28, 32 en 36 weken
Nacontrole 6 weken na de bevalling

Afhankelijk van het verloop van je zwangerschap zal de verloskundige je vragen vaker op controle te komen. Kijk hier wat er bij de verschillende echo’s wordt bekeken. Mocht je ergens ongerust over zijn en voorlopig nog niet op controle komen, dan mag je ons natuurlijk altijd bellen. Het is altijd mogelijk om de afspraak te vervroegen.

Bij iedere controle wordt de bloeddruk gemeten en je buik gecontroleerd. Zo kunnen wij bepalen of je kind voldoende groeit en hoe de baby ligt. De laatste maand van de zwangerschap controleren wij ook of het hoofdje van je baby is ingedaald. Bij elk bezoek wordt er geluisterd naar de harttonen van je baby. Wij zijn ook benieuwd hoe het met je gaat en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Tussen de 35 en 37 weken zwangerschap vertellen wij wat meer over de bevalling en wanneer je ons het beste kunt bellen. Hier wordt extra tijd voor gereserveerd. Het is verstandig om iemand (het liefst je partner) mee te nemen. Misschien heb je zelf ook nog vragen of wensen ten aanzien van je bevalling. Indien je dat prettig vindt kun je deze wensen in een geboorteplan beschrijven.